vrijdag, 8. januari 2010 - 20:15 Update: 16-09-2018 11:44

Winkeldief trekt vier extra lederen jassen aan

Beverwijk

Politiemensen hebben vier winkeldieven aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Het gaat om vier mensen van 20 (2x), 32 en 51 jaar, afkomstig uit Roemenie.

Twee verdachten brachten in een winkel op de Breestraat tientallen kledingstukken naar de twee andere verdachten, die zich in paskamers bevonden. Daar werd de kleding van het alarm 'bevrijd' en onder hun eigen kleding gestopt. Tussen de kleding verborgen zij leren laarzen en over de kleding heen kwamen maar liefst vier leren jassen. Het viertal verliet vervolgens ieder afzonderlijk de winkel.

De 32-jarige droeg bij zijn aanhouding vijf leren jassen over elkaar heen. Op een parkeerplaats aan het Meerplein is de 51-jarige vrouw, achter in een auto van de verdachten, aangehouden. Zij had lederen jassen, laarzen, truien en sjaals onder haar kleding verborgen.

De auto is in beslag genomen. De twee 20-jarigen, een man en een vrouw, hadden een grote magneet bij zich om de alarmlabels te verwijderen. Zij hadden de kleding gegeven aan de verdachten in de paskamers. Een vijfde verdachte is niet meer aangetroffen.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: