woensdag, 8. juni 2011 - 10:23

5,4 miljoen verloren arbeidsdagen per jaar door hoofdpijn

Amersfoort

Ieder jaar verliest de B.V. Nederland 5,4 miljoen arbeidsdagen door migraine,
wat neerkomt op een kostenpost van 1,7 miljard euro. Mannen verzuimen 2,1 miljoen dagen,vrouwen 3,3 miljoen dagen.

Deze schokkende conclusie trekt de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten (NVvHP). De vereniging organiseert over dit onderwerp op 9 juni 2011 in Utrecht een groot congres voor bedrijfsartsen.
Migraine is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) geclassificeerd als een van de 12 meest invaliderende aandoeningen. Helaas wordt in 33% van de gevallen migraine nog niet herkend, wat leidt totveel ziekteverzuim. Migraine is echter goed te behandelen. Goede informatie aan bedrijfsartsen kan veel leedvoorkomen en veel geld besparen.

De NVvHP heeft een aantal jaren geleden het Adviespunt Werk opgericht, bestaande uit gespecialiseerdeloopbaancoaches die hoofdpijnpatiënten begeleiden bij problemen op het werk, of reïntegratie. Nu heeft de
Hoofdpijnpatiëntenvereniging ook het voortouw genomen om bedrijfsartsen beter voor te lichten over de - goed behandelbare - hersenaandoening migraine.

Vooraanstaande hoofdpijnneurologen, loopbaancoaches van het Adviespunt Werk en bestuursleden van deNVvHP zullen tijdens het congres "Herkenning en Diagnose van Migraine" bijna 200 bedrijfsartsen voorlichten.
Provincie:
Tag(s):