woensdag, 28. december 2011 - 10:13 Update: 08-07-2014 0:55

Ajax ontvangt boete van KNVB voor 'Hooligan Wesley'

(ElfVoetbal)De aanklager betaald voetbal heeft een schikkingsvoorstel naar Ajax gestuurd.

Daarin heeft het een voorstel gedaan van één voorwaardelijk thuiswedstrijd zonder publiek gedaan, bovendien moet het dan een boete van tienduizend euro betalen. AZ heeft geen sanctie ontvangen van de KNVB.

De voorwaardelijk thuiswedstrijd heeft een proeftijd van twee jaar en is geldig voor de competitie, beker en play-offs. De Amsterdammers hebben tot 2 januari 12:00 uur de tijd om op het voorstel van de Nederlandse voetbalbond te reageren.

"Naar aanleiding van het incident tijdens de wedstrijd Ajax-AZ lopen er twee trajecten naast elkaar. Allereerst moet door het bestuur betaald voetbal een beslissing worden genomen over wat te doen met de wedstrijd. De aanklager betaald voetbal heeft hiervoor gekeken naar de gang van zaken rondom het staken van het duel. Hij heeft zijn bevindingen voorgelegd aan het bestuur betaald voetbal", verklaart de voetbalbond op haar website.

"Los van het staken van de wedstrijd heeft de aanklager ook gekeken naar de wanordelijkheid (het betreden van het speelveld door een stadionverbodhouder) in het stadion. De aanklager is van mening dat Ajax niet alles in het werk heeft gesteld om te voorkomen dat de betreffende persoon het speelveld kon betreden, en legt de club hiertoe de eerder genoemde straf op."
Categorie:
Tag(s):