maandag, 21. maart 2011 - 11:31 Update: 08-07-2014 0:27

Bril staat bloeiend liefdesleven niet in de weg

Huizen

Een spannend en hartstochtelijk liefdesleven met een sexy partner is óók mogelijk als degene met wie je de lakens deelt een bril draagt. Zo kan een bril heel verleidelijk zijn en iemand - mits goed gekozen - extra seks appeal geven.

Voor veruit de meeste Nederlanders geldt dat het dragen van een bril geen enkele invloed heeft op de aantrekkingskracht van hun partner. Zij worden net zo gemakkelijk verliefd op iemand met of zonder bril. Bovendien is de vraag of iemand knap, sexy of aantrekkelijk is voor een grote meerderheid niet afhankelijk van een bril, blijkt uit onderzoek van Specsavers onder ruim 500 Nederlanders.

Op de vraag of je verliefd zou kunnen worden op iemand met een bril antwoordt ruim 95 procent van de ondervraagden volmondig met ‘ja’. Zo benadrukken de meeste mensen dat zij net zo gemakkelijk vallen voor iemand met als zonder een bril. Bovendien zegt meer dan 85 procent een bril wel degelijk verleidelijk te vinden. Zij delen de mening dat een bril heel mooi, aantrekkelijk en ‘cool’ kan zijn, zolang deze bij de persoon past en die met de mode meegaat. Brillen zijn steeds sexier, zijn een ‘sieraad voor het gezicht’ en je kunt er - zeker als je als meerdere brillen hebt - allerlei looks mee creëren en dat vinden veel mensen aantrekkelijk.

Zo knap als je bent
Op de vraag of iemand met bril knapper of lelijker is, zeggen bijna 8 op de 10 mensen dat het geen enkel verschil maakt. Zij vinden dat een bril vaak leuk staat, als hij maar goed is gekozen. Voor de mensen (11,4 procent) die zeggen dat je knapper wordt door een bril te dragen, geldt dat zij vinden dat sommige gezichtskenmerken hierdoor beter tot hun recht komen.

Bril als sexy blikvanger
“Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat je er met een bril sexy en aantrekkelijk uit kunt zien. Een bril die goed bij je past, kan je persoonlijkheid en uitstraling zelfs versterken. De keuze in trendy monturen wordt steeds groter en gevarieerder, zodat je altijd een bril kunt vinden die bij je past. Zo krijg je bij aankoop van een montuur vanaf 99 euro bij Specsavers een tweede montuur gratis. Hierdoor kun je een passende bril voor elke gelegenheid en elke stemming kiezen”, aldus Ingrid Kersting, woordvoerder van Specsavers. “Dat mensen zich door een bril niet laten weerhouden om op iemand verliefd te worden, is natuurlijk heel veelzeggend. En we zien dat een bril als een aantrekkelijke en sexy accessoire wordt beschouwd waarmee je je persoonlijkheid kunt versterken.”

Tussen de lakens
Als het gaat om de vraag welke kledingstukken hun partner in bed het langst mag aanhouden zonder de passie vroegtijdig te smoren, scoort de bril opmerkelijk hoog. Na ondergoed en de pyjama volgt meteen de bril. Dat geldt iets vaker voor vrouwen dan voor mannen. Een afknapper tijdens het liefdesspel is de partner die zijn of haar sokken aanhoudt of het waagt een ochtendjas in bed aan te houden.

Bijna 1 op de 5 mensen zet hun bril liever niet af tijdens de liefdesdaad, omdat zij hun partner dan niet goed in alle finesses kunnen zien. Toch kiezen ruim 8 op de 10 brildragers ervoor de bril tijdens de liefdesdaad wél af te zetten. Zij vinden dat het tijdens intieme momenten met hun partner vooral aankomt op gevoel en dat een bril dit in de weg kan staan. Zeker als het om een hartstochtelijke kus gaat, kan het dragen van een bril hinderlijk zijn.

Een scherpe blik tijdens het uitgaan
In het uitgaansleven is de bril vaak zichtbaar aanwezig om zeker te van een scherpe blik bij het spotten van een mogelijke partner. Dit geldt vaker voor mannen (50 procent) dan vrouwen (44,9 procent). 1 op de 10 brildragers moet zelfs erkennen zich bij de eerste ontmoeting wel eens te hebben vergist in het seksappeal van de ander, omdat hij of zij geen bril op had. Gelukkig komt het zelden voor (4,1 procent) dat iemand schrikt van een liefdespartner als ’s ochtends de bril wordt opgezet.
Categorie:
Tag(s):