woensdag, 22. juni 2011 - 21:42

Burgemeester en wethouder aan de ontbijttafel in Pesse

Hoogeveen

Burgemeester Karel Loohuis en wethouder Ton Bargeman van Hoogeveen hebben woensdag plaats genomen aan de ontbijttafel in Pesse.

De VVOP ( Vereniging Van Ondernemers Pesse) heeft de beide bestuurders uitgenodigd om ook eens een burgemeesters-ondernemersontbijt in Pesse te organiseren. Na 22 ontbijten vond dit fenomeen voor het eerst plaats buiten het gemeentehuis. “Een goede zaak” stelde burgemeester Karel Loohuis in zijn openingswoord. Direct daarna kreeg secretaris Stan van Eck het woord en stelde de volgende vragen aan de gemeente:

Wanneer krijgt Pesse haar eigen bedrijventerrein? Hoe gaat de gemeente om met de wens voor een eigen open-bedrijvendag? Wat is de beleidslijn voor ondernemers die uit hun jasje groeien op voormalige agrarische bedrijven?

Drie vragen waar over en weer druk over werd gesproken met de bestuurders en ambtenaren.

De burgemeester vertelde in zijn slotwoord dat een eigen nieuw bedrijventerrein voor Pesse niet past in het provinciaal- en gemeentelijke beleid dat van concentratie van bedrijven op de bedrijventerreinen in Hoogeveen uitgaat. Natuurlijk kunnen ondernemers die plannen hebben rekenen op ondersteuning van de gemeente. Over de andere twee punten heeft de burgemeester gezegd dat hij die wil bespreken met zijn collega’s. Daarna informeert hij de VVOP daarover. Zowel de bestuurders als de voorzitter Harjan Koolhof kijken terug op een geslaagde ontmoeting.
Provincie:
Tag(s):