vrijdag, 17. juni 2011 - 15:06 Update: 08-07-2014 0:58

Concept-programma's competities bekend, Almere City keert terug

Zeist

(Elfvoetbal) De KNVB heeft het concept-competitieprogramma Eredivisie 2011/'12, alsmede het concept-competitieprogramma van de Jupiler League 2011/'12 rond.

Daarin begint landskampioen Ajax met een uitwedstrijd bij De Graafschap op zondag 7 augustus. PSV moet die dag naar AZ en FC Twente naar NAC Breda. De competitie trapt af op vrijdag 5 augustus met Excelsior - Feyenoord. De week ervoor, op zaterdag 30 juli, vindt de strijd om de Johan Cruijff Schaal plaats tussen Ajax en FC Twente.

De eerste echte topper is op zondag 18 september, als PSV Ajax ontvangt in het Philips Stadion. De eerste Klassieker is op zondag 23 oktober: Ajax - Feyenoord.

In de Jupiler League begint degradant Willem II met de verre uitbeurt bij BV Veendam op vrijdag 5 augustus. 'Nieuwkomer' FC Oss start dan thuis tegen Helmond Sport.

Klik hier: http://bin617-01.website-voetbal.nl/sites/voetbal.nl/files/Concept%20pro... voor het volledige programma.

Hierin staat in elke speelronde 'RBC Roosendaal/Almere City FC' genoemd. De beroepstermijn voor het onherroepelijk worden van het faillissement van RBC liep gisteravond om 23.59 uur af.

Vrijdagochtend zal de rechtbank bevestigen of de club en/of derden beroep tegen het faillissement hebben aangetekend. Indien dit niet het geval is, betekent dit dat de licentie van RBC Roosendaal donderdagavond automatisch is komen te vervallen. In dat geval keert Almere City FC per direct terug naar de Jupiler League.

De concept-programma's worden vandaag nog besproken tijdens een werkbijeenkomst met de betaald voetbalorganisaties en afgevaardigden van gemeenten en politie. Ze zijn nog aan veranderingen onderhevig en bevatten bovendien nog geen wedstrijdtijden; deze worden naar aanleiding van de bijeenkomst van vrijdag definitief vastgesteld.

Manager competitiezaken KNVB, Gijs de Jong, is 'trots op de concept-programma's'. "Omdat de sportieve ambities die wij hanteren bij de samenstelling van het programma meer dan ooit zijn gehaald. Zo is het uit- thuisritme regelmatiger dan in de afgelopen seizoenen. We houden ook maximaal rekening met Europees spelende clubs. Verder geldt voor zowel de eerste twee als de laatste twee speelronden dat clubs uit en thuis aantreden. Tot slot spelen de clubs in de laatste zes ronden drie uit- en drie thuiswedstrijden."

Op vrijdag 23 december begint de winterstop. Tijdens het weekeinde ervoor spelen de teams uit de Eredivisie en Jupiler League hun laatste competitiewedstrijd in het oude jaar. Voor dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 december staan de achtste finales van het toernooi om de KNVB beker op stapel.

In het nieuwe jaar treden de ploegen uit de Jupiler League voor het eerst aan op vrijdag 13 januari. Een week later wordt de competitie in de Eredivisie hervat. Die competitie loopt door tot en met zondag 6 mei. Het slotakkoord van de Jupiler League klinkt op vrijdag 27 april.

De laatste play-off-duels om promotie/degradatie en om Europees voetbal worden gespeeld op zondag 20 mei. Voor het Paasweekend, zondag 8 en maandag 9 april, staan én de bekerfinale én een volledige speelronde in de Jupiler League op het programma.

Verder: als op een vrijdagavond interlands worden gespeeld, ligt de Jupiler League stil.
Categorie:
Tag(s):