maandag, 21. november 2011 - 13:27 Update: 08-07-2014 0:55

Cruijff komt morgen met officiële verklaring over racistische beschuldigingen

Amsterdam

(Elfvoetbal) Heeft hij het nu wel, of heeft hij het nu niet gezegd? Johan Cruijff komt dinsdag in zijn column met een officiële verklaring rond zijn vermeende uitspraak over Edgar Davids.

El Salvador zou hebben gezegd dat Edgar Davids enkel een zetel heeft gekregen in de Raad van Commissarissen, omdat hij 'zwart' is. De oud-international zelf trad daar zondagmiddag mee naar buiten tegenover de NOS en Steven ten Have, voorzitter van de Raad van Commissarissen, bevestigde de uitspraak later op de avond in Studio Voetbal.

Johan Cruijff gaat dinsdag in zijn column in De Telegraaf in op de beschuldigingen van commissie-genoot Edgar Davids, die Cruijff beschuldigt van racisme.

Volgens Cruijff moet die opmerking echter in een andere context worden gezien. In de ochtendkrant is de column deze keer niet doorgegaan. Vanwege de dikke mist vertrok Cruijff met flinke vertraging vanaf Schiphol en was hij niet op tijd bereikbaar.

Dat meldde Jaap de Groot vanmorgen in het tv-programma Wakker Nederland. De chef Sport van De Telegraaf is zijn ghostwriter en vertrouwenspersoon. Volgens De Groot zit Cruijff er na de beschuldigingen 'flink doorheen'.
Categorie:
Tag(s):