vrijdag, 1. juli 2011 - 9:42

Driftige schipper blijkt dronken te zijn

Amsterdam

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag 30 juni in Amsterdam een 42-jarige schipper van een binnenvaartschip aangehouden. De man wordt verweten dat hij onder invloed van alcohol zijn schip bestuurde. Bovendien hebben twee matrozen aangifte van bedreiging tegen de schipper gedaan.

Omstreeks 09.00 uur meldden zich twee Poolse matrozen bij de Waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Ze verklaarden dat de schipper van het schip waarop zij werkten hen onder bedreiging met een wrijfhout van boord gestuurd had en vervolgens in beschonken toestand was weggevaren. De Waterpolitie traceerde het schip in de Texashaven en stelde een onderzoek in.

De schipper lag inmiddels in zijn bed maar was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij kon bijna niet meer op zijn benen staan en weigerde ook elke medewerking aan een blaastest. De schipper is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is bloed afgenomen om met terugwerkende kracht het alcoholpromillage vast te stellen. De schipper is na verhoor omstreeks 21.00 uur op vrije voeten gesteld. De werkgever ontsloeg de schipper op staande voet en de twee Poolse matrozen konden weer veilig aan boord van het schip terugkeren.
Provincie:
Tag(s):