zondag, 17. juli 2011 - 12:44

Eerste dag Vierdaagsefeesten 'gezellig druk'

Nijmegen

De eerste dag van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen is zaterdag goed verlopen.
In de loop van de avond werd het gezellig vol op de diverse pleinen in de stad, zonder echt grote drukte. De politie spreekt van een ‘rustig verlopen nacht’. In totaal werden er 7 aanhoudingen verricht.

Vooral het optreden van (Nijmegenaar) Frank Boeijen op de Waalkade trok heel wat belangstellenden. Aanhoudingen werden verricht voor diefstal met geweld, mishandeling, vernieling en openbare dronkenschap.

In de Molenstraat werden twee Engelse militairen aangehouden, een voor het met geweld goederen weggenomen, de ander voor het lastig vallen van vrouwelijke feestgangsters. Bij diverse horecagelegenheden in de omgeving van het Koningsplein ontstonden af en toe opstootjes, maar door alert reageren van politie kon erger worden voorkomen. Ook werden diverse wildplassers bekeurd.

Grootschalige alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole op de Neerbosscheweg bleken 10 van de 500 gecontroleerde automobilsiten teveel gedronken te hebben. Het team Verkeershandhaving van de Politie Gelderland-Zuid houdt rondom de Vierdaagsefeesten grootschalige alcoholcontroles in de regio.

Eén van de bestuurders bemerkte de pijlwagen van de controle op de Neerbossche weg te laat op en reed tegen de pijlwagen aan, waarna hij doorschoot en tegen een politieauto tot stilstand kwam. De man, een 52-jarige inwoner van Nijmegen, werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd en onderging daar een bloedproef op verdenking van rijden onder invloed.
Provincie:
Tag(s):