vrijdag, 26. augustus 2011 - 15:08 Update: 08-07-2014 0:57

Europa League: Jol met Fulham en Maaskant met Wisla naar Twente; PSV en AZ loten gunstig

(Elfvoetbal) Een leuke loting. FC Twente werd in de poulefase van de Europa League gekoppeld aan Fulham, de ploeg van trainer Martin Jol.

Twente zag Odense BK als derde tegenstander uit de kokers komen. De Denen verloren in de laatste voorronde van de Champions League van Villarreal CF. Als vierde en laatste ploeg in groep K kwam Wisla Krakow uit de bus. De ploeg van trainer Robert Maaskant heeft in Kew Jaliens en Michael Lamey twee Nederlandse spelers onder contract staan.

AZ moet weer naar Oost-Europa toe. Waar de Alkmaarders vorig seizoen drie tegenstanders uit het Oostblok troffen, rolde Metalist Kharkiv vandaag tijdens de loting in Monaco als eerste opponent uit de kokers. Daarna volgde Austria Wien, dat in onze landgenoot Nacer Barazite een nieuwe sterspeler heeft. Tenslotte kwam Malmö FF tevoorschijn. De Zweedse ploeg kwam woensdag een doelpunt tekort om Dinamo Zagreb uit te schakelen.

PSV treft in haar poule Hapoel Tel-Aviv, Rapid Boekarest en Legia Warschau. Stuk voor stuk nieuwe ploegen voor de Eindhovense ploeg. Maar het algemene gevoel is dat het geen ongunstige loting is.
Categorie:
Tag(s):