zondag, 3. april 2011 - 19:14 Update: 08-07-2014 0:27

Gala brengt 894.125 euro op voor Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam

Het Ronald McDonald Kinderfonds Gala, zaterdag in hotel Okura in Amsterdam, heeft €894.125,- opgeleverd. Dit enorme bedrag werd bijeengebracht door ruim 450 gasten tijdens een avond vol culinaire verrassingen en optredens van onder andere Paul de Leeuw, Barry Hay en Gerard Joling.

‘Better together’ was het toepasselijke thema van de 26ste editie van het Ronald McDonald Kinderfonds Gala, al jaren het grootste benefietgala van Nederland. Het gala werd gepresenteerd door ambassadeurs van het Ronald McDonald Kinderfonds Robert ten Brink en Yvon Jaspers.

De gasten genoten van een sterrendiner samengesteld door topchefs Onno Kokmeijer, Ronald Oud, Robert Kranenborg en winnaar van RTL’s Topchef 2010 Peggy Thaens.

Gerard Joling, Barry Hay en The Clarks, Jim Bakkum, Lisa Lois, Lange Frans en The Frogettes traden op. Paul de Leeuw en ‘friends’ verzorgden het spetterende slotoptreden van de avond. De Leeuw, begeleid door het Dutch Event Choir en Cor Bakker, ging in duet met Jim Bakkum en Lisa Lois.

De opbrengst kwam tot stand door de tafelverkoop, een loterij en een veiling, geleid door topveilingmeester Job Ubbens van veilinghuis Christie’s. Onder de hamer gingen 32 unieke veilingkavels, waaronder een VIP-arrangement bij de finish van de Tour de France, kunstwerken van Jos Dirix, Frank Maas en Clemens Briels, een creatie naar keuze door Frans Molenaar en een diner met Kinderfondsambassadeurs Yvon Jaspers en Chantal Janzen. Een Citroën C1 Ambiance was de hoofdprijs in de loterij.
Categorie:
Tag(s):