donderdag, 17. maart 2011 - 12:41

Geen buit bij overval Rabobank

Zeist

Op donderdagochtend 17 maart werd een overval op een bank gepleegd. Agenten hielden de twee verdachten aan. Rond 11.20 uur gingen twee mannen met bivakmutsen een bank aan de 2e Hogeweg binnen. In het pand bedreigden zij het aanwezige personeel, maar wisten niets buit te maken.

De twee verlieten vervolgens het pand, sprongen op een scooter en gingen ervandoor. Op de Huydecoperweg dumpten de twee de scooter, sprongen in een auto en zetten hun vlucht voort.

De verdachten vluchtten via de Rijksweg A27 in de richting van Utrecht. Agenten zagen hen op de A27 rijden en zetten de achtervolging in. Die leidde naar Utrecht, waar de auto van de verdachten in botsing kwam met een politieauto.

Vervolgens ging het tweetal er te voet vandoor. Agenten gingen achter hen aan. Eén van hen, een 38-jarige Amsterdammer, werd op de Euterpedreef aangehouden. De andere verdachte, een eveneens 38-jarige plaatsgenoot, werd op de Albert Schweitzerdreef in de boeien geslagen. De verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):