maandag, 31. januari 2011 - 21:55

Hoogeveense wijk krijgt hippe hangplek voor jongeren

Hoogeveen

Leerlingen van locatie Julianastraat van het Roelof van Echten College hebben hun plannen gepresenteerd voor een hippe hangplek in de wijk De Weide in Hoogeveen. De scholieren ontwierpen de hangplek in opdracht van de gemeente Hoogeveen.

Namens de gemeente waren Angelique Torenvlied, beleidsmedewerker veiligheid en Robert Koetschruiter van de afdeling ruimte, van de partij. Zij liepen langs alle groepjes om van hen een toelichting te krijgen op hun ontwerp. Vooraf hadden ze de leerlingen een instructie gegeven aan welke eisen de hangplek moest voldoen. Zo moet de hangplek niet vandalisme gevoelig zijn en passen binnen de woonomgeving.

Na de presentaties bleken de twee medewerkers zeer gecharmeerd van enkele oplossingen die de leerlingen aangedragen hebben. Met verbazing hebben zij ervaren hoe netjes die leerlingen zich gedragen hebben en hoe serieus deze opdracht uitgevoerd is. De gemeente onderzoekt zelfs van een aantal ontwerpen de haalbaarheid.

De scholieren zitten in de brugklas van het Technasium, een onderwijsstroom voor leerlingen van havo en vwo met interesse voor bèta en techniek. Tijdens het vak Onderzoek en Ontwerpen werken leerlingen aan (technische) vraagstukken die verstrekt worden door overheid en bedrijfsleven uit de regio. Naast het ontwerpen van de hangplek werkten de leerlingen ook al aan een oplossing tegen lichamelijke klachten bij het productieproces van cadeaupapier.
Provincie:
Tag(s):