woensdag, 20. april 2011 - 23:48 Update: 08-07-2014 0:59

KNVB en NEC maken afspraken over beginfase volgend seizoen

Nijmegen

[ELF-Voetbal] NEC hoeft de eerste competitiewedstrijd van de komende voetbaljaargang niet in het eigen McDos Goffertstadion af te werken. Daarover hebben de eredivisionist en de KNVB woensdag overeenstemming bereikt. De Nederlandse voetbalbond honoreert het voorstel van Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen.

Net als ieder jaar mogen er in de maand augustus geen grote evenementen plaatsvinden in de stad Nijmegen. Deze maand geldt namelijk als de 'vakantiemaand' van de politiemensen in de regio. Doordat de Vierdaagse in juli plaatsvindt, is het onmogelijk om grote evenementen in de maand augustus in goede banen te leiden. De eerste thuiswedstrijd, die gespeeld wordt op 17 augustus, betreft dan ook een duel met een laag risico karakter.

De KNVB meldt in een persbericht dat het bij het vervaardigen van het competitieprogramma zo veel mogelijk rekening probeert te houden met de belangen van alle partijen. Voor de komende voetbaljaargang werd door de bond met NEC een tussenoplossing bereikt, maar voor het seizoen 2012/2013 zijn reguliere afspraken gemaakt die voor alle clubs en steden gelden.
Categorie:
Tag(s):