zaterdag, 4. juni 2011 - 14:27

Moeder en kind zwaargewond bij brand in flatwoning

Hoensbroek

Bij een uitslaande brand in een woning op de derde verdieping van een flatgebouw aan de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek zijn zaterdagochtend een 22-jarige vrouw en haar driejarig zoontje zwaargewond geraakt. Ze zijn beiden overgebracht naar het brandwondencentrum van het Klinikum in Aken, meldt de politie.

De brand brak tussen half en kwart voor elf uit. De moeder lag op dat moment nog te slapen. Toen ze toch wakker werd vluchtte ze met haar zoontje de flat uit. Met forse brandwonden werden ze opgevangen in het nabij gelegen politiebureau. Daar zijn de twee slachtoffers in afwachting van de ambulances onder koude douches gezet. De vrouw bleek zware brandwonden aan met name haar armen te hebben. Bovendien had ze grote moeite met ademhaling en heeft ze snijwonden aan haar benen. Het jongetje heeft brandwonden over zijn gehele lichaam. Het kind is met de traumahelicopter naar Aken overgevlogen. De vrouw is met de ambulance naar het Klinikum overgebracht. 
De brandweer heeft direct tijdens de brand het flatgebouw ontruimd. De bewoners zijn eerst op straat opgevangen en later door de gemeente in een muziekschool in de buurt. Daar krijgen ze informatie of en wanneer ze weer hun woning mogen en kunnen betreden. Een eerste onderzoek in de getroffen woning wijst er op dat de brand hoogstwaarschijnlijk in de slaapkamer is ontstaan.
Provincie:
Tag(s):