vrijdag, 1. april 2011 - 10:45

Onthulling kunstwerken op rotondes Othene-Zuid

Terneuzen

In navolging van de kunstwerken op de rotondes in het noordelijke deel van de Terneuzense wijk Othene, zijn nu ook die in het zuidelijke deel verfraaid.

Op alle drie de rotondes aan de laan van Othene zijn een aantal weken geleden kunstwerken geplaatst, gemaakt door kunstenaar Alex Vermeulen. Op maandag 4 april om 21.15 uur vindt de officiële onthulling plaats.

De reeks van drie kunstwerken van Vermeulen symboliseert hoe een samenleving in een buurt tot stand komt. Het ontwerp van de kunstenaar bestaat uit grote halve en hele polyester bollen waarop verschillende ei-vormige mensfiguren staan. De plaats en houding van de mensfiguren ten opzichte van elkaar bepalen namelijk de gevoelswaarde van de sculptuur. De kunstwerken worden van binnenuit verlicht en krijgen zo ook ’s avonds een bijzondere uitstraling.

De kunstwerken zijn tot stand gekomen met bijdragen van de Aannemingscombinatie Othene-Zuid, bouwbedrijf Imotec b.v., AM Zeeland en de gemeente Terneuzen. Ook de Wijkraad Othene is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming.
Provincie:
Tag(s):