woensdag, 26. oktober 2011 - 21:13

Overvaller besteld na overval patatje met

Voorburg

Kort na een overval op een woning aan het Van Wassenaer Hoffmanplein, hield een politieagent woensdagmiddag 26 oktober de verdachte aan. Rond 17.00 uur klopte de man bij de 84-jarige bewoonster aan. Toen zij de deur open deed, duwde hij haar naar binnen. Daar bedreigde hij haar met een mes en eiste geld. Op een moment stak hij de vrouw in haar hand. Met een paar tientjes ging hij er uiteindelijk vandoor.

Nadat de vrouw alarm had geslagen, startte de politie een groot onderzoek waarbij onder meer de helikopter en politiehonden werden ingezet. Alle beschikbare surveillance eenheden gingen de straat op, terwijl medewerkers van de Forensische Opsporing en het speciale overvallenteam in en om de woning onderzoek deden. Ook werd met Burgernet de hulp van omwonenden ingeroepen.

Kort na de overval zag een hondengeleider in een snackbar aan het Stationsplein een man staan, die voldeed aan het signalement. De man stond net een bestelling af te rekenen en schrok zichtbaar van de agent, die hem direct aanhield. Op het politiebureau bleek het te gaan om een 41-jarige Leidschendammer die toen hij werd aangehouden net een patatje had gekocht van het geld dat hij bij de beroving had buitgemaakt.

De vrouw, wiens verwondingen gelukkig mee bleken te vallen, werd op het politiebureau opgevangen en behandeld.
Provincie:
Tag(s):