maandag, 9. mei 2011 - 22:31

Politie arresteert man voor vrouwenhandel

Eindhoven

De politie heeft maandagmorgen rond 10.30 uur een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan.

Hij word ervan verdacht dat hij zich van januari 2008 tot april 2009 bezig heeft gehouden met zogenoemde loverboypraktijken. Hij zou een inmiddels 22-jarige vrouw uit Polen tegen haar zin gedwongen hebben in de prostitutie te werken en haar verdiensten hebben afgenomen. Zij deed eind 2009 aangifte tegen de man.

In het daarop volgende onderzoek werden al negen mensen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij de 31-jarige hoofdverdachte op enigerlei wijze geholpen hebben bij zijn praktijken. Zij zijn allemaal verhoord en blijven verdachte in de zaak. De hoofdverdachte is lange tijd voortvluchtig geweest en bevond zich vermoedelijk in het buitenland. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Daarbij wordt ook gekeken naar eventuele inkomsten voortvloeiend uit criminele praktijken. Doelstelling daarbij is om uiteindelijk te komen tot ontneming.
Provincie:
Tag(s):