donderdag, 8. december 2011 - 9:50

Slooptijden winkelcentrum 't Loon verruimd

Heerlen

De slooptijden van een deel van winkelcentrum ’t Loon in Heerlen zullen iets worden verruimd. De sloopwerkzaamheden zullen nu plaatsvinden tussen 06.00 uur en 20.00 uur, zo meldt de gemeente Heerlen. Bij vertraging en calamiteit geldt nog steeds dat er 7 dagen per week 24 uur per dag kan worden gewerkt.

Noodverordening
In het gebied rond het winkelcentrum geldt nog steeds een noodverordening. Het is verboden om op het terrein te komen. Alleen mensen met een ontheffing mogen in het gebied. Het theater en de parkeergarage aan het van Grunsvenplein blijven bereikbaar.

Boodschappendienst
Na het sluiten van ’t Loon is het voor veel omwonenden moeilijk geworden om zelfstandig boodschappen te doen. Daarom is er een boodschappendienst in het leven geroepen. Na het maken van een afspraak helpen medewerkers van Baanbrekend werk met winkelen, in- en uitladen en eventueel vervoer naar de winkel. Baanbrekend Werk is een initiatief van de gemeente Heerlen, waarbij mensen met een uitkering die (tijdelijk) geen werk hebben, ingezet worden bij activiteiten ter ondersteuning van de burger van Heerlen.

In Theater Heerlen is een informatiepunt ingericht waar omwonenden kunnen binnenlopen voor informatie of klachten rond de sloop. Het infopunt is 7 dagen per week open van 9.00 tot 17.00. Ook is er een speciaal telefoonnummer beschikbaar 06-50226414 voor sloopgerelateerde informatie. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar. Voor andere vragen over ’t Loon kan het algemene nummer 045-5605040 gebeld worden.
Provincie:
Tag(s):