vrijdag, 9. december 2011 - 9:56

Steun voor Europese aanpak homovijandig geweld

Den Haag

Minister Marja van Bijsterveldt stelt een miljoen euro beschikbaar om de komende jaren de samenwerking tussen homoseksuelen en transgenders en politiekorpsen in Europa te verbeteren.

Dat maakte zij vanochtend bekend bij de opening van een internationale conferentie in Den Haag. Vertegenwoordigers van politie en justitie en van homorechtenorganisaties uit alle hoeken van Europa wisselen daar deze week ervaringen uit over hoe homovijandig geweld te bestrijden.

'Ons land heeft een reputatie te verliezen. Noblesse oblige’, sprak Van Bijsteveldt vanochtend. ‘Het opkomen voor de vrijheid, tolerantie en gelijke rechten van homo’s, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders is een belangrijk exportproduct voor Nederland. Hatecrime tegen LHTB’s is nog altijd een groot probleem in Europa. Ook in ons land gaat er bij wijze van spreken geen maand voorbij, of er worden homo’s uit wijken weggepest of transgenders op straat beschimpt. Naast preventie en bevorderen van sociale acceptatie moet dat gewoon keihard aangepakt worden. Ook door wettelijke bescherming door alle lidstaten.’
Provincie:
Tag(s):