woensdag, 12. januari 2011 - 20:41

Tasjesroven in Terneuzen opgelost

Terneuzen

Door de politie zijn deze week drie jongens van 16-/17 jaar uit Terneuzen aangehouden. Ze worden ervan verdacht vorig jaar enkele tasjesroven te hebben gepleegd in hun woonplaats.

Zondag 27 juni 2010 werd in de Bellamystraat geprobeerd de handtas te stelen van een 78-jarige vrouw. De vrouw was net twee jongens op haar scootmobiel gepasseerd toen één van hen naast haar kwam rijden en de tas uit het mandje voorop de scootmobiel probeerde te pakken. De tas zat echter vast aan het stuur, zodat de jongen deze niet weg kon nemen. Het stuur van de scootmobiel ging echter daardoor naar rechts en de scootmobiel kwam tegen een auto. De vrouw klapte met haar borst tegen het stuur van de scootmobiel en moest voor onderzoek naar de huisartsenpost. De tas is kapot. De jongen ging er op de fiets vandoor.

Zaterdag 25 september 2010 kwamen ze met een smoesje een woning binnen aan de Willem Andriessenlaan. De bewoonster werd opgesloten in het toilet waarna het drietal de woonkamer doorzocht. De buit was minimaal.

Op 13 oktober 2010 vielen ze bij winkelcentrum Zuidpolder een 51-jarige Terneuzenaar lastig. Ze pakten zijn portemonnee uit zijn jaszak maar de man zag kans zijn portemonnee terug te pakken. Vervolgens is hij weg kunnen komen en naar huis gegaan.

Vrijdag 18 oktober werd een 83-jarige vrouw uit Terneuzen op de parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd.
De vrouw reed op haar fiets een groepje van drie jongeren voorbij. Eén van hen trok aan de bagagedrager van de fiets, waardoor de vrouw bijna viel. Nadat zij verder was gereden en later in haar fietstas keek, bleek haar handtas daaruit gestolen te zijn. In de tas zat een portemonnee met daarin persoonlijke papieren en wat kleingeld. De tas werd later in de tuin van een woning in de Oranjestraat teruggevonden. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en is nog bezig met het onderzoek.

De drie jongens zitten nog vast in Torentijd en zullen donderdag, worden voorgeleid aan de rechter commissaris.

De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.
Provincie:
Tag(s):