maandag, 11. juli 2011 - 9:57

Twee aanhoudingen na agressie tegen politie

De politie in Limburg heeft afgelopen weekend twee mannen aangehouden. In een geval reed een automobilist in op een agent tijdens een controle. Twee agenten in Panningen werden bedreigd met een hekwerk.

Sittard
In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Bergerweg in Sittard een alcoholcontrole. Een 20-jarige Utrechtenaar die een stopteken kreeg, minderde eerst vaart, maar gaf vervolgens gas en reed met hoge snelheid op de politeman af die hem het stopteken gaf. De agent moest wegspringen om zijn vege lijf te redden.
Motorrijders die betrokken waren bij de alcoholcontrole konden de Utrechtenaar even verderop inrekenen. De man is in verzekering gesteld.

Panningen
In de nacht van zaterdag op zondag is een 23-jarige man uit Heibloem aangehouden op het Wilhelminaplein in Panningen, nadat hij een bouwhek in de richting van agenten had gegooid. De man reageerde agressief toen agenten iemand voor wildplassen wilde bekeuren. De man gooide vervolgens een bouwhek in de richting van de agenten. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de agenten en probeerde weg te lopen. Vervolgens werd pepperspray ingezet en werd hij geboeid naar het bureau gebracht.

Venray
In Venray is afgelopen weekend tot twee keer toe een steen tegen een ruit van het politiebureau aan de Leunseweg gegooid.
In de nacht van vrijdag op zaterdag zaten agenten even na 2:00 uur achter de ruit in gesprek met iemand, toen zij een doffe klap tegen de ruit hoorden.
Getuigen meldden de politie dat ze drie jongens hebben zien wegrennen. De ruit raakte beschadigd, maar de steen is er niet doorheen gegaan. De volgende nacht werd dezelfde ruit opnieuw bekogeld, waardoor deze verder barstte, maar niet helemaal kapot ging. Toen zat er niemand in de betreffende ruimte. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide zaken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Provincie:
Tag(s):