maandag, 11. juli 2011 - 7:37

Verdachte schiet zichzelf door het hoofd bij beëindiging ontvoering

Amsterdam/Den Haag

De politie heeft in de nacht van zondag 10 op maandag 11 juli, drie verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de ontvoering van een 57-jarige vrouw. Het slachtoffer is in goede gezondheid aangetroffen en bevrijd.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli werd de vrouw, vanuit een woning aan de Rijswijkstraat in Amsterdam, weggevoerd door haar gijzelnemers. Na een zeer uitgebreid rechercheonderzoek kreeg de politie zicht op de verblijfplaats van het slachtoffer en de verdachten. Omstreeks 00.30 uur greep de recherche in met inzet van observatie- en arrestatieteams. Bij de bevrijding van het slachtoffer op een plaats in het midden van het land werd één verdachte aangehouden. Twee andere verdachten werden in een woning in Den Haag gearresteerd. De politie trof bij onderzoek twee vuurwapens aan. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bij de inval in de woning in Den Haag beroofde een vierde verdachte zich van het leven met een vuurwapen. De Rijksrecherche zal daar een onderzoek naar instellen.

De achtergronden bij de gijzeling van de vrouw zijn gelegen in het criminele milieu. Meer wil de politie en het Openbaar Ministerie het OM niet kwijt over de zaak.
Provincie:
Tag(s):