zondag, 4. december 2011 - 17:06

Verzakking zet door onder winkelcentrum 't Loon

Heerlen

De instabiliteit van de parkeergarage onder het winkelcentrum 't Loon lijkt door een verdere verzakking te verergeren. Op nieuwe foto's van de gemeente Heerlen is te zien dat de pilaren verder wegzakken in de bodem.

Inmiddels hebben slopers de situatie in oogschouw genomen. De gemeente wil maandag om 12.00 uur al het sloopplan rond hebben.

Inmiddels hebben de eigenaren van winkels, torenflat en parkeergarage de gemeente goedkeuring gegeven voor de snelle sloop.

De sirenes zullen maandag om 12.00 uur in de omgeving waar 't Loon ligt niet afgaan. De gemeente is bang dat het maandelijkse proefalarm zou kunnen lijden tot verwarring, ''omdat men kan denken dat het is misgegaan''.

Vandaag konden bewoners van de 18 appartementen boven winkelcentrum 't Loon even terug naar huis mogen om spullen op te halen. Dat gold ook voor 40 winkeliers die onder begeleiding spullen uit hun winkel konden halen.

Ondanks dat de torenflat geen gevaar loopt op instorting, mogen de bewoners nog niet definitief terug. Uit voorzorg is het gas en de stadsverwarming in het hele complex afgesloten. Dit om extra risico’s op bijvoorbeeld brand te voorkomen als de verzakking zou doorzetten.
Provincie:
Tag(s):