zondag, 26. juni 2011 - 21:43

VVD Almere maakt zich zorgen om kinderopvang

Almere

De fractie van de VVD in Almere maakt zich zorgen over de kwaliteit van de kinderopvang in Almere. In 2009 heeft de onderwijsinspectie al gepleit voor een hogere prioriteit binnen gemeenten voor het toezicht en de handhaving op de kinderopvang. Uit het laatste rapport van de onderwijsinspectie blijkt zelfs 60% van de geïnspecteerde centra een onvoldoende te scoren.

Volgens de VVD moeten ouders erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen opgevangen worden in een veilige en gezonde omgeving. Deze informatie dient ten allen tijde voor alle betrokkenen zeer toegankelijk en transparant voorhanden te zijn.

De recente ontwikkelingen rondom het kinderdagverblijf Sterretje in Almere, maken het er volgens de VVD niet overzichtelijker op. De gemeente wist in dit geval al sinds oktober 2010 van de misstanden bij het kinderdagverblijf Sterretje.

Controles van de GGD stelden vast dat er ongediplomeerd personeel werkzaam is en dat het hek rondom de speelplaats ontbrak. Nadat een 2 jarige peuter in het water terechtkwam en ternauwernood gered kon worden, werd er door de gemeente doorgepakt. Voor de VVD in Almere is dit te laat en heeft schriftelijke vragen gesteld aan de Raad.
Provincie:
Tag(s):