donderdag, 26. mei 2011 - 15:22

Weert zet in op paardensport

Weert

De gemeente Weert draagt 250.000 euro bij aan de totstandkoming van het Hippische Centre of Excellence (HCE). Door de komst van het HCE kan de subtop van de paardensport in de regio Weert zich ontwikkelen tot de echte top.

Om de paardensector nog meer te professionaliseren is in opdracht van de Hoge Dunk (samenwerkingsverband gemeenten Weert, Nederweert, Leudal en Cranendonk) een businessplan opgesteld over het HCE, een kenniscentrum voor de paardenhouderijen. Het betreft dan niet alleen de professionele paardenhouders, maar ook de hobbymatige paardenhouders. Het concept van het HCE is in nauwe samenwerking met regionale topondernemers, -trainers, -ruiters en de Universiteit Maastricht uitgewerkt. Bij het verder opzetten van het HCE spelen het Paardenhuis en Citaverde ook een belangrijke rol. Het HCE wordt opgezet in en rond de gebouwen van Rijo Stables aan de Koekoeksweg.

Doel van het centrum is dat de subtop van de paardensport zich kan ontwikkelen tot de echte top. Hierdoor krijgt de ontwikkeling van de breedtesport tot topsport een impuls. Daarnaast zal de oprichting van het kenniscentrum leiden tot versterking van de werkgelegenheid in de regio. Het wordt een krachtige impuls voor de paardensport om daarmee Weert en de regio internationaal op de kaart te zetten.
Provincie:
Tag(s):