donderdag, 1. maart 2012 - 14:03

16-jarige aangehouden voor gewelddadige beroving

Groningen

Het Roofcoördinatieteam van de politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden als verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige beroving in de Helper Westsingel in Groningen. De straatroof vond op donderdagavond 2 februari j.l. plaats.

Omstreeks 20.15 uur werd een 26-jarige man uit Groningen plotseling hard in zijn rug geduwd. Hij kwam op de grond terecht en werd door drie onbekende jongens geschopt en geslagen. Eén van de verdachten pakte de schoudertas van het slachtoffer. Het trio ging er rennend vandoor.

De politie kwam de 16-jarige verdachte op het spoor na een Meld Misdaad Anoniem melding. De straatrover werd woensdagmiddag in Groningen aangehouden. Hij zal de komende dagen uitgebreid worden verhoord. Er wordt ook onderzocht of de aangehouden verdachte ook voor andere straatroven in aanmerking komen.

De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond. Het Roofcoördinatieteam van de politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere daders. Het onderzoek is nog in volle gang.
Provincie:
Tag(s):