woensdag, 19. december 2012 - 20:58

Agenten krijgen klappen om cameraploeg EO

Vlissingen

In de wijk Westerzicht in Vlissingen raakten woensdagmiddag, even na 15.30 uur, twee agenten gewond bij een handgemeen. De politie kwam na een melding bij een woning, ook de filmploeg van de E.O. kwam daar ter plaatse. Deze filmploeg maakt al geruime tijd opnamen van de Vlissingse politie voor de serie 'Het Politiebureau'. Eén van de betrokkenen, een 45-jarige Vlissingse vrouw, die niet wilde dat er werd gefilmd, belaagde de filmploeg, waarop een van de agenten de vrouw in bedwang hield

Deze agent werd daarop aangevallen door een andere betrokkene, een 25 jarige Vlissingse man. De agent kreeg enkele vuistslagen in het gezicht. Hij moest de vrouw loslaten en een andere agent schoot hem te hulp. Ook deze agent kreeg van de 25-jarige man enkele vuistslagen toegediend. De 25-jarige ging er, ondanks dat er door de agenten pepperspray gebruikt werd, vandoor. Hij werd omstreeks 15.50 uur op de Weyevlietweg aangehouden. De twee agenten zullen zich met het opgelopen letsel onder doktersbehandeling stellen.
Vrouw op het dak

De vrouw zag intussen kans op om het dak van haar woning te klimmen waar zij de dakpannen lostrok en naar beneden gooide. Na lang praten door de politie kwam zij uiteindelijk naar beneden en zij werd, in haar woning, aangehouden. De man en de vrouw zijn allebei in verzekering gesteld.

Wijk afgezet

Vanwege het incident werd een deel van de wijk Westerzicht afgezet. Er kwam een ambulance ter plaatse, de brandweer kwam met een ladderwagen en de Mobiele Eenheid, die daar in de buurt was, kwam eveneens ter plekke.
Provincie:
Tag(s):