zaterdag, 25. augustus 2012 - 15:15

Asbestplaten kapot gebrand bij woningbrand Duivendrecht

Duivendrecht

Bij een woningbrand in flatgebouw Saturnus in Duivendrecht zijn vrijdagmiddag asbestplaten kapot gebrand.

De brand woedde op de zesde etage en zorgde voor veel schade aan omringende woningen.

De meldkamer van de brandweer kreeg omstreeks 11.45 uur de melding van een brand in een etagewoning in Duivendrecht. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot de woning, die samen met twee omringende woningen voorlopig onbewoonbaar raakte. Een tiental andere woningen liep rook- en roetschade op.

Aan het balkon van de woning, waar de brand woedde, zaten platen bevestigd waar asbest in zit. Deze platen zijn door het vuur kapot gebrand en brokstukken belandden rond de flat en op enkele balkons. Om te zorgen dat deze brokstukken niet vertrapt zouden worden, waardoor mensen zouden worden blootgesteld aan asbest, is een deel van de omgeving afgezet. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het saneren van asbest is vervolgens begonnen met het verwijderen van de stukken plaat.

Bewoners, die wegens de brand, hun huis korte tijd hebben verlaten zijn onder begeleiding van de brandweer huiswaarts gekeerd. Hierbij is geïnventariseerd wat de rook- en roetschade in de woning is en eventuele aanwezigheid van brokstukken op het balkon.

Wat de oorzaak van de brand is is nog onduidelijk. Er raakte niemand gewond.
Provincie:
Tag(s):