woensdag, 18. april 2012 - 13:13 Update: 08-07-2014 0:53

Boulahrouz wil Europees kampioen worden

Zeist

(Elfvoetbal) Khalid Boulahrouz is duidelijk in zijn doelen, hij wil Europees kampioen worden deze zomer. En hij denkt ook dat het Nederlands elftal dat kán worden.

Soms ergert hij zich wel aan al het gepraat over het Nederlands elftal, vooral na de nederlaag tegen Duitsland in November: De hele wereld heeft er een mening over. Voor mij is het ding is heel simpel: Wat er staat op papier, dat telt niet. Italië in 2008, ze kwamen als kampioen naar het EK, wij versloegen ze op het veld met duidelijke cijfers.

Het proces waarin Oranje zit is al een tijd geleden ingezet, aldus Boulahrouz: "Onze ontwikkeling is begonnen in 2008, onder Marco van Basten speelden we ook uitstekend voetbal. Toen Bert van Marwijk kwam was er al een zeer goede basis. Tot die tijd stonden we er echter bekend om erg goed te spelen en te weinig te winnen. Maar nu weten we precies wat we moeten doen om de wedstrijden waarin we zijn niet zo goed spelen ook te winnen. We zijn sterk, zijn nog meer ervaren en volwassen en we zijn gegroeid sinds 2010."

Er zijn nog genoeg dingen waarin we ons kunnen verbeteren maar ik zie kansen. En ja, natuurlijk wil ik Europees kampioen worden. We hebben alle bouwstenen bij elkaar om een goed toernooi te spelen."
Categorie:
Tag(s):