donderdag, 13. september 2012 - 15:41

Burgemeester eert jonge mensenredders

Vlissingen

Op zondag 10 juni 2012 traden de broers Mitchell en Brandon Bakker in het voetspoor van loods en mensenredder Frans Naerebout. Door oplettend en koelbloedig handelen zorgden zij ervoor dat een Vlissingse drenkeling gered kon worden uit de Westerschelde door de reddingsbrigade.

Brandon (13) en Mitchell (17) waren aan het vissen op de glooiing van de Boulevard terwijl ze een man de zee in zagen gaan om een stukje te zwemmen. Kort daarna zagen zij hem niet meer, ook niet op het strand. Daarna kwam de man vlakbij hen "boven water" en riep om hulp. Hij kon vanwege de stroming niet meer terug. Daarop heeft Mitchell 112 gebeld en doorgegeven wat er gebeurde, met een correcte plaatsaanduiding. Met behulp van aanwijzingen van Brandon en Mitchell is de drenkeling vervolgens richting de snel arriverende boot van de reddingsbrigade gezwommen, waarop hij de boot ingetrokken werd.

Burgemeester René H. Roep prees de jongens donderdagmiddag 13 september voor hun oplettendheid en koelbloedig optreden en noemde hen een voorbeeld voor andere jongeren. Hij reikte hen allebei een Oorkonde uit van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
Provincie:
Tag(s):