dinsdag, 14. februari 2012 - 18:53

Cameradief in ziekenhuis aangehouden

Nijmegen

Een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandagmiddag rond 13.30 uur door een alert personeelslid van het UMC St.Radboudziekenhuis betrapt op een plek waar hij niet mocht komen.

Het personeelslid die aan het werk was hoorde in een andere ruimte een kast opengaan. Omdat hij de enige was die toegang had tot de betreffende ruimte, nam hij onmiddellijk een kijkje. Bij de kast trof hij een man aan die verklaarde patiënt te zijn. Het personeelslid verwees de man daarop naar de wachtruimte maar waarschuwde, volgens protocol, wel de beveiliging van het ziekenhuis.

Op het moment dat het personeelslid vaststelde dat in de kast een digitale camera ontbrak, zag hij dat de man die hij aangesproken had de wachtkamer uitliep. Hierop liep hij achter de man aan en vroeg hem of hij iets van de digitale camera wist. De verdachte gaf hierop zonder wat te zeggen de digitale camera terug en liep vervolgens snel weg, waarna hij over een hek sprong en wegrende. De beveiliging wist de man echter alsnog aan te houden en droeg hem over aan de politie.

De politie heeft de man overgenomen en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Provincie:
Tag(s):