woensdag, 31. oktober 2012 - 8:04

Chaos door ongeval op A27

Lijnden

Door een aanrijding op de A27 is woensdagmorgen chaos ontstaan op de A27 vanuit Utrecht naar Gorinchem. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Een auto verloor rond 05:45 uur zijn aanhanger. De bestuurder van het voertuig bemerkte dat iets te laat. Een andere weggebruiker kon de aanhanger niet meer ontwijken en klapte er met zijn voertuig bovenop. Volgens de eerste berichten zou er ook een vrachtwagen bij het ongeval betrokken zijn geraakt.

Door de aanrijding is er een flinke hoeveelheid olie op het wegdek
terechtgekomen. De politie Zuid-Holland Zuid meldt dat de brandweer aanwezig is om twee beknelde personen uit een voertuig te knippen in verband met rugklachten. Ambulancepersoneel is ter plaatse om medische hulp te verlenen en de slachtoffers indien nodig te vervoeren.

Om dit alles te kunnen doen, is de A27 in zuidelijke richting volledig afgesloten tussen het knooppunt Everdingen en Noordeloos. Door de afsluiting staat er verkeer ingesloten tussen de afrit Lexmond en het incident. Ook is inmiddels een zogeheten kijkersfile ontstaan in de richting van Utrecht. Weggebruikers die vanuit Utrecht naar Gorinchem willen, worden voorlopig geadviseerd om vanaf het knooppunt Everdingen om te rijden in de richting van Den Bosch, over de A2 en de A15.

De snelweg is om 09.15 uur weer open gegaan.
Provincie:
Tag(s):