vrijdag, 14. september 2012 - 13:33 Update: 08-07-2014 0:46

Crisis:steeds meer voetballers voor minimumloon aan de slag

Amsterdam

(Elfvoetbal) Ook de Nederlandse voetballers hebben last van de financiële crisis. Een derde van alle betaalde spelers in ons land verdienen minder dan 25.000 bruto per jaar. Bovendien zijn er honderd voetballers die voor alleen een onkostenvergoeding de schoenen onderbinden.

"Sommigen voetballen zich zó de bijstand in", laat Ko Andriessen van vakbond ProProf weten tegenover het Algemeen Dagblad. "Daar waarschuwen we ook voor. Hooguit tien procent van die amateurs slaagt er in om een contract af te dwingen. Het is een soort 'Café De Laatste Hoop'."

Ook het CFK is kritisch over de huidige situatie: "Je mag je best afvragen of in de eerste divisie nog wel sprake is van betaald voetbal. In 2003 verdiende twintig procent van de spelers in de eerste divisie nog meer dan 75.000 euro per jaar - en die euro was toen echt meer waard dan in 2012. Dat ligt nu volkomen anders. Het is zorgwekkend."

Dit seizoen zijn er 950 spelers actief in de Eredivisie en Jupiler League. Honderd van hun spelen op amateurbasis. Zij geven alles op in de hoop toch een profcontract af te dwingen. Zij worden nu dan ook gewaarschuwd.
Categorie:
Tag(s):