woensdag, 26. september 2012 - 10:32

Drank in het spel bij aanrijding op A2

Abcoude

In de vroege ochtend van woensdag 26 september raken drie automobilisten betrokken bij een aanrijding op de Rijksweg A2.

Rond 04.40 uur rijdt een 30-jarige automobilist uit Best over de Rijksweg A2, komende uit de richting van Amsterdam. Ter hoogte van Abcoude is hij bezig met zijn navigatiesyteem en let daardoor kort niet op het overige verkeer. Daardoor ziet hij te laat dat voor hem een 44-jarige automobilist uit Amsterdam rijdt. Hij botst tegen de Amsterdammer, waardoor het rechterachterwiel van de auto van de Amsterdammer afbreekt. De Bestenaar botst na de aanrijding tegen de rechter vangrail, de Amsterdammer komt op de linkervluchtstrook tot stilstand. Een derde automobilist, een 36-jarige man uit Roelofarendsveen, botst op het afgebroken achterwiel en hij komt eveneens op de linker vluchtstrook tot stilstand.

Ter plaatse worden de drie bestuurders en een 47-jarige Amsterdamse passagier van de Amsterdammer door ambulancepersoneel onderzocht. Zij hoeven niet naar het ziekenhuis. De 47-jarige passagier wordt later echter niet lekker in het politiebureau, waarna hij alsnog per ambulance is overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht.

De drie bestuurders moeten een blaastest afleggen. Daarbij blijkt dat de Bestenaar te veel heeft gedronken. Hij wordt aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar blaast hij bij de ademanalyse 430 ug/l, bijna twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):