maandag, 17. september 2012 - 14:27

Duitsers gooien verdachte rugzak in tuin met hennepplanten

Eygelshoven

Twee Duitsers, 23 en 32 jaar, zijn zondagmiddag in Eygelshoven opgepakt nadat zij een rugzak met daarin een stroomstootwapen, een busje pepperspray en een breekijzer in een tuin aan de Holskuilenstraat hadden gegooid. Dit heeft de politie maandag laten weten.

De twee, beiden afkomstig uit Ubach-Palenberg, fietsten rond 16.00 uur over de Kerkraderstraat toen een patrouille hen van achteren naderde. De twee, waarvan één genoemde rugzak droeg, sloegen de Holskuilenstraat in.

Op de één of andere manier vertrouwden de agenten het tweetal niet en keerden om nadat zij voorbij de Duitsers waren gereden. Toen die de patrouillewagen weer zagen stopten ze ter hoogte van een bepaald huis, liepen met de fietsen de tuin daarvan in en kwamen te voet en zonder fietsen er weer uitgestapt.

De twee werden door de agenten aangesproken. Ze konden hun gedrag niet echt verklaren. In de rugzak die naast de fietsen was gegooid, werden de genoemde spullen gevonden.

Partytent met hennepplanten
De inwoner van het huis zal niet echt blij zijn met de actie van de Duitsers; de agenten troffen in de tuin ook een partytent met daaronder een groot aantal hennepplanten.
Provincie:
Tag(s):