zaterdag, 8. december 2012 - 23:47

Een dode en vijf gewonden bij ernstige aanrijding Zeeland

Nieuwdorp

Zaterdagavond is er rond 22.00 uur een ernstig verkeersongeval gebeurd bij Nieuwdorp waarbij een dode en vijf gewonden zijn gevallen.

'Het ongeval vond plaats op de Bernhardweg-West, tussen Middelburg en Nieuwdorp', meldt de politie zaterdag.

Bij het incident zijn drie personenauto's betrokken. Volgens informatie die nu bekend is zijn er vijf gewonden en is één persoon na een poging tot reanimeren overleden.

Traumateams opgeroepen
Er zijn twee traumateams opgeroepen en er zijn vijf ambulances aanwezig op de plaats van het ongeval. Ook zijn er diverse brandweervoertuigen waarvan de bemanning hulp verleent aan de gewonden. Zij proberen o.a. een beknelde persoon te redden.

Hulpverlening is eerste prioriteit
Uiteraard is er nu nog niets te zeggen over de gegevens van de gewonden, zelfs niet of het mannen of vrouwen betreffen. De eerste zorg van alle hulpverleners ter plaatse gaat nu uit naar de gewonden.

Weg afgesloten
De Bernhardweg-West is afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting is tussen de kruising met de Sloeweg bij de verkeerslichten, tot aan de rotonde bij Middelburg. Het is niet bekend hoe lang dit gaat duren, maar vermoedelijk gaat de afsluiting nog uren duren. Verkeer wordt geadviseerd om om te rijden via de A58.

Er is een verkeersongevallenanalyseteam van de politie onderweg. Zij gaan onderzoeken hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren.
Provincie:
Tag(s):