vrijdag, 17. augustus 2012 - 22:09 Update: 08-07-2014 0:47

Eerste zege Excelsior, remise voor De Graafschap

[ELF-Voetbal] Vrijdag is het grootste gedeelte van speelronde 2 van de Jupiler League afgewerkt. Cambuur Leeuwarden, Sparta Rotterdam, Helmond Sport en MVV zijn nog altijd zonder puntverlies.

Excelsior - FC Emmen (2-0):
Mick van Buren is verantwoordelijk voor de eerste overwinning van Excelsior in het nieuwe Jupiler League-seizoen. De 19-jarige spits scoorde tweemaal tegen FC Emmen, waarvan één keer vanaf de strafschopstip. Excelsior heeft nu drie punten, terwijl FC Emmen blijft steken op een punt.

AGOVV Apeldoorn - Telstar (1-2):
Telstar heeft de eerste driepunter van het nieuwe seizoen bij mogen schrijven door doelpunten van Feyenoord-huurling Shabir Isoufi en Cerilio Cijntje in respectievelijk de achtste en zestiende minuut. Joey Godee deed vervolgens nog wel wat terug in het tweede bedrijf, maar het mocht niet baten. AGOVV Apeldoorn blijft daardoor steken op één punt, terwijl Telstar er nu drie heeft. Overigens kreeg Cijntje in de tachtigste minuut nog wel zijn tweede gele kaart voorgehouden.

Cambuur Leeuwarden - Fortuna Sittard (2-0):
Cambuur Leeuwarden heeft ook in de tweede Jupiler League-speelronde geen puntverlies geleden. Doelpunten van Mart Dijkstra en Melvin de Leeuw lieten Fortuna Sittard puntloos achter. Cambuur Leeuwarden heeft nu zes punten, terwijl Fortuna Sittard nog altijd op slechts één punt staat.

FC Den Bosch - Sparta Rotterdam (1-2):
FC Den Bosch had zich een betere start van het nieuwe seizoen kunnen wensen. Ook na speelronde twee zijn The Blue White Dragons nog altijd puntloos. Tegen Sparta Rotterdam werd een nederlaag geleden door een doelpunten van Danny Buijs en Donovan Slijngard. Jelle de Bock ontving een rode kaart namens FC Den Bosch. Dat was vier minuten nadat Tom van Weert de gelijkmaker voor zijn rekening had genomen. De Spartanen hebben nu zes punten.

FC Dordrecht - FC Volendam (1-2):
FC Volendam heeft de eerste zege van het nieuwe seizoen in de wacht gesleept. Jack Tuijp en Henny Schilder maakten de openingsgoal van Wilmer Kousemaker ongedaan. Zodoende blijft FC Dordrecht steken op één punt, terwijl FC Volendam er nu drie heeft.

Go Ahead Eagles - De Graafschap (2-2):
De topper van de tweede speelronde van de Jupiler League ging vanavond tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap. Het waren The Eagles die leken te triomferen dankzij Marnix Kolder en Jop van der Linden. Zij scoorden in het tweede bedrijf en leken het doelpunt van Anco Jansen daarmee slechts goed te maken voor de statistieken. Echter deed Karim Tarfi in de slotminuut nog een duit in het zakje. Go Ahead Eagles en De Graafschap hebben na speelronde twee nu allebei vier punten.

Helmond Sport - Almere City FC (2-1):
Ook Helmond Sport heeft nog geen puntverlies geleden in de Jupiler League. Sebastian Stachnik en Emrullah Güvenc lieten Almere City FC onderuit gaan. Dit ondanks een treffer van Rihairo Meulens. Helmond Sport beschikt over een puntentotaal van zes, terwijl Almere City FC nog altijd puntloos is.

MVV - FC Oss (2-0):
Tot slot waren er ook nog MVV en FC Oss. Het waren de Maastrichtenaren die vrijdagavond de langste adem hadden. Goals van Mark Veldmate en Bryan Smeets bleken genoeg om de eindstand te bepalen. MVV is nog altijd ongeslagen en heeft zes punten. FC Oss blijft steken op drie punten.
Categorie:
Tag(s):