woensdag, 21. maart 2012 - 20:44 Update: 08-07-2014 0:53

FC Twente ontdoet zich wél van Superboeren

[ELF-Voetbal] Geen drie keer op rij voor FC Twente. Na twee achtereenvolgende competitienederlagen werd in de inhaalwedstrijd tegen De Graafschap een einde gemaakt aan een vrije val in de Eredivisie: 1-2.

De Graafschap - FC Twente stond aanvankelijk gepland voor zondag 5 februari, maar het Eredivisie-duel kon toen vanwege de winterse weersomstandigheden geen doorgang vinden. Eenzelfde soort probleem dreigde vanavond niet. Ditmaal was het slechts een beetje fris in Doetinchem, waar FC Twente tegen de rode lantaarndrager van de hoogste Nederlandse voetbalafdeling geen beroep kon doen op Douglas (schorsing), Nicolay Mihaylov (knie) en Peter Wisgerhof (hamstring).

Geheel tegen de verwachting in kwam De Graafschap al in de tweede minuut op voorsprong via Soufian El Hassnaoui. De 22-jarige aanvaller draaide op de rand van het zestienmetergebied naar zijn rechterbeen en schoot voortreffelijk binnen. De laatste keer dat FC Twente zo vroeg op achterstand kwam, was op 6 november 2010 tegen Excelsior. Zeventien minuten na de 1-0 vond FC Twente het antwoord. Nacer Chadli zag dat Roberto Rosales volkomen vrij kon doorlopen en bediende de rechtervleugelverdediger op maat. De 23-jarige Venezolaan kwam middels een halve stift tot scoren: 1-1. FC Twente had voor rust wel het betere van het spel en dat viel af te lezen aan het percentage balbezit van de equipe van manager Steve McClaren: 62%.

Na het tweede fluitsignaal waren het De Superboeren die het initiatief namen, maar FC Twente dat op voorsprong kwam. Vito Wormgoor mocht zich de tweede tegengoal van de avond aanrekenen. De 23-jarige rechtervleugelverdediger ging opzichtig in de fout en daar profiteerde Willem Janssen optimaal van. Laatstgenoemde kon Leroy Fer bedienen en die wist wel raad met het buitenkansje. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot hij binnen: 1-2. Het inhaalduel was beslist toen Rogier Meijer zes minuten na de 1-2 zijn tweede gele kaart in ontvangst moest nemen. De 30-jarige aanvoerder kwam veel te hard in op Janssen en mocht vervroegd gaan douchen van scheidsrechter Tom van Sichem. FC Twente hield zich vervolgens gemakkelijk staande.

FC Twente is door de overwinning op doelsaldo over PSV geklommen en staat nu derde in de Eredivisie. De achterstand op lijstaanvoerder AZ bedraagt twee punten. Ajax is één punt hoger terug te vinden. De Graafschap staat twee punten onder de degradatie- en twaalf punten onder de nacompetitiestreep. Werk aan de winkel dus voor de equipe van coach Richard Roelofsen. FC Twente bezoekt zaterdag ADO Den Haag, De Graafschap ontvangt een dag later Feyenoord.
Categorie:
Tag(s):