dinsdag, 8. mei 2012 - 17:57

FNV: aanbesteding stadsvervoer direct stoppen

Amsterdam

De lopende aanbestedingsprocedures voor het stadsvervoer in Amsterdam en Den Haag moeten direct worden gestopt. Dat vindt Abvakabo FNV nadat de Eerste Kamer dinsdagmiddag tegen het wetsvoorstel van demissionair minister Schultz van Haegen heeft gestemd.

Binnenkort komt de Tweede Kamer met een initiatiefwet om de aanbesteding van het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag vrijwillig te laten plaatsvinden. Bovendien is in het stabiliteitsakkoord afgesproken dat honderd miljoen euro van de bezuinigingen op het openbaar vervoer worden geschrapt.

“Door deze politieke ontwikkelingen is het goed om nu in ieder geval een pas op de plaats te maken. De Stadsregio Haaglanden berekent momenteel welke partij de concessie gegund krijgt. Het zou naïef en zeer onverstandig zijn om deze procedure door te zetten. Nu duidelijk is dat er geen draagvlak is voor aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden, zou het goed zijn als wij ons weer kunnen richten op kwaliteit en veiligheid”, aldus Eric Vermeulen, bestuurder van Abvakabo FNV.

Medio maart is de procedure in Rotterdam al afgerond en heeft de RET het vervoer in de regio kunnen behouden. Abvakabo FNV vindt dat bij een volgend aanbestedingstraject onderhandse gunning aan de RET mogelijk moet zijn.
Provincie:
Tag(s):