zondag, 16. september 2012 - 17:58 Update: 08-07-2014 0:46

Hardwerkend FC Utrecht verslaat met negen man PSV

(Elf Voetbal) FC Utrecht heeft in eigen huis voor een daverende stunt gezorgd door PSV te verslaan (1-0). Verdediger Dave Bulthuis kopte raak uit een vrije trap. Anouar Kali en Alexander Gerndt moesten het veld voortijdig verlaten.

Eerste helft:

FC Utrecht lijkt tegen een topclub altijd over extra krachten te beschikken. Ook zondagmiddag speelde de ploeg van trainer Jan Wouters met veel passie en hartstocht, zoals in De Galgenwaard graag wordt gezien. Hierdoor kon PSV nauwelijks gevaarlijk worden. Verdediger Mike van der Hoorn was na een klein uur het dichtst bij een doelpunt. Hij kopte na een hoekschop de bal op de paal. PSV drong sporadisch aan en kreeg nauwelijks echte kansen. Wel liep aanvoerder Mark van Bommel tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor hij volgend weekend de topper tegen Feyenoord moet missen.

Tweede helft:

Trainer Dick Advocaat besloot tijdens de rust in te grijpen. Dries Mertens en Ola Toivonen bleven achter in de kleedkamer. Memphis Depay en Georginio Wijnaldum waren hun vervangers. Veel beter ging het niet. Opnieuw was Van der Hoorn na ruim een uur dichtbij een doelpunt, maar een katachtige reactie van doelman Przemys³aw Tytoñ hield PSV op de been. Een minuut later moest Anouar Kali het veld voortijdig verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg na een grove charge op Kevin Strootman. Niet PSV, maar FC Utrecht kwam hierna op voorsprong. Dave Bulthuis kopte raak na een vrije trap.

PSV ging het laatste kwartier haastig op zoek naar de gelijkmaker. Het werd geholpen door FC Utrecht-aanvaller Alexander Gerndt, die direct rood kreeg na een sliding van achteren op Mark van Bommel, waarna de thuisploeg verder moest met negen man. Tim Matavz en Depay hadden allebei de gelijkmaker op de schoen, maar faalden in de afwerking. Een hardwerkend FC Utrecht kwam verder niet meer in de problemen.
Categorie:
Tag(s):