zondag, 1. april 2012 - 15:58

Helikopter ingezet bij aanhouding inbrekers

Ermelo

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 1 april twee mannen aangehouden op verdenking van woninginbraak. Eén van de mannen kon dankzij de inzet van een politiehelikopter worden aangehouden.

De twee mannen zijn ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Agenten kregen omstreeks 03.50 uur de melding dat een bewoner van een chalet op een camping aan de Haspel in Ermelo een inbreker had overlopen. Bij het zien van de bewoner ging de inbreker er vandoor.
De gealarmeerde agenten zagen twee mannen, de vermoedelijke inbreker en een mogelijke handlanger, die zich via het bos uit de voeten maakten. Met een groot aantal agenten werd het bosgebied doorzocht. Hierbij kon één verdachte, een 21-jarige man uit Harderwijk, worden aangehouden.

De tweede verdachte, een eveneens 21-jarige man uit Harderwijk, werd aangehouden dankzij de inzet van een politiehelikopter. De helikopter zocht met behulp van warmtebeeld het bosgebied af en ontdekte een persoon die zich in het bos had verstopt.

Beide mannen zijn naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. De politie stelt alles in het werk om het aantal woninginbraken terug te dringen en inbraken op te lossen. Hiervoor is op de Noordwest Veluwe ondermeer een speciaal woninginbrakenteam gevormd. Ook de inzet van een politiehelikopter, indien beschikbaar en mogelijk, maakt onderdeel uit van de aanpak
Provincie:
Tag(s):