woensdag, 26. september 2012 - 20:30

Illegale prostitutie verschuift naar aanbod op internet

Uithoorn

Ondanks alle maatregelen, die in veel gemeenten zijn getroffen om de illegale prostitutie de kop in te drukken, lijken vrouwenhandelaren nieuwe wegen te hebben gevonden om toch aan geld te komen.

Vanochtend schreef de Telegraaf nog over de toename van het aantal massagesalons aan de Utrechtse Amsterdamsestraatweg. In het artikel wordt geconstateerd dat enkele van deze salons zich in het schemergebied van wel of niet vergunningsplichtig bevinden. Bij een tweetal salons spreekt de krant in ieder geval over illegale prostitutie.

Nu het sluiten van legale sekshuizen aan de orde van de dag is, duiken de massagesalons en Thaise en Chinese kapsalons als paddenstoelen uit de grond. Dit tot grote schrik van de Christen Unie in Utrecht. Zij hebben vandaag het college van Utrecht om uitleg gevraagd, om verdere uitbuiting van vrouwen tegen te gaan.

Internethandel lijkt een nieuw en groter probleem
Toch is deze vorm van illegale prostitutie niet nieuw in vergelijking tot het internet. Op diverse live chat sekssites houdt men er inmiddels nog een andere manier van werken op na om uit handen van justitie te blijven.

Op een slinkse manier wordt achter een webcam, met een vrouw daarachter, een zogenaamd 'leuk ander slank stel' gezocht. In de inleidende tekst valt vaak te lezen: ''Leuk stel zoekt ander leuk stel. Mannen alleen hoeven niet te reageren, mits ze in zijn voor een trio. Maar dan vragen wij wel een vergoeding''.

De man van het zogenaamde stel, een pooier, zie je dan ook nooit herkenbaar in beeld dan alleen zijn oor. Internet lijkt hiermee te groeien tot de échte illegale handel met vrouwen als verdienmodel.
Provincie:
Tag(s):