donderdag, 22. november 2012 - 11:18

Jasper S. blijft nog 14 dagen vast

Leeuwarden

De Rechter-commissaris in Leeuwarden heeft beslist dat Jasper S., verdacht van de verkrachting en moord op de 16-jarige Mariane Vaatstra, nog zeker 14 dagen in voorlopige hechtenis blijft. Tevens blijft de beperking gehandhaafd. Dit wil zeggen dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Rechercheurs zijn de afgelopen dagen volop bezig geweest bewijs te verzamelen tegen de verdachte. Dit hebben zij onder andere gedaan door verhoor van verdachte S. en huiszoeking in de boerderij waar hij en zijn gezin woont. Vast staat dat S. niet veroordeeld kan worden op alleen de 100% DNA match. Of S. al een verklaring heeft afgelegd is nog niet bekend.

Zondagavond, 18 november 2012, 45-jarige Jasper S. uit Oudwoude aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 1 mei 1999 de 16-jarige Marianne Vaatstra te hebben omgebracht in een weiland bij Veenklooster. De politie is de verdachte op het spoor gekomen via het grootschalig DNA-verwantschapsonderzoek dat vorige maand gestart is. Zijn profiel was één van de vele profielen die sindsdien door het NFI zijn vergeleken met het DNA-profiel van de dader.
Provincie:
Tag(s):