vrijdag, 27. juli 2012 - 18:44 Update: 08-07-2014 0:27

London populairste stad om te werken

Londen is de populairste stad ter wereld om te werken, gevolgd door New York en Singapore. Dat blijkt uit de Global Talent Mobility Survey, het grootste internationale onderzoek naar mobiliteit op de arbeidsmarkt.

Van alle respondenten die aangeven bereid te zijn te werken in het buitenland, geven de meeste mensen aan te willen werken werken in Londen, gevolgd door New York en Singapore. Dat betekent dat Sydney van de derde plaats is gestoten ten opzichte van twee jaar geleden, toen dezelfde vraag werd gesteld.

De voorkeur van de Nederlanders wijkt af van de internationale voorkeur. De Nederlanders delen de voorkeur voor Londen, maar hebben op een gedeelde eerste plaats New York staan. Op de tweede plaats staan, wederom op een gedeelde plaats, Barcelona, Brussel en Berlijn. Blijkbaar zoekt de Nederlander het toch wat dichter bij huis. Met name een stad als Brussel scoort in de internationale resultaten pas een magere 42e plek. Wat daarbij opvalt is dat Nederlandse respondenten vooral een sterkere voorkeur hebben voor Europese steden in vergelijking tot de andere respondenten.
Categorie:
Tag(s):