donderdag, 1. november 2012 - 9:21 Update: 08-07-2014 0:45

Martens hoopt op sneller herstel door apparaat van NASA

(Elf Voetbal) Maarten Martens beleefde recent een drama. De aanvaller van AZ scheurde zijn voorste kruisband af en in zijn meniscus zit ook een scheurtje. In Alkmaar doen ze er alles aan om de Belg weer zo snel mogelijk fit te krijgen.

AZ legde namelijk beslag op een nieuw apparaat, waardoor het herstel van Martens sneller zou verlopen. Gertjan Verbeek legt tegenover De Telegraaf uit hoe het bijvoorbeeld mogelijk is dat Martens alweer oefeningen kan doen. "Het is mooi dat Maarten nu alweer kan wandelen. Maarten Gozeling (hoofd fysiotherapie, red) kan dankzij de Anti Gravity Treadmill nu al specifieke loopbewegingen met hem trainen, zonder dat er krukken in het spel komen. Nu maar eens kijken of het ook leidt tot een sneller herstel."

De Anti Gravity Treadmill is door NASA ontwikkeld om astronauten te leren lopen, die uit de ruimte zijn teruggekeerd en kan ervoor zorgen dat het lichaamsgewicht met 80 procent wordt gereduceerd. In Amerika wordt het apparaat al gebruikt bij sporten als Basketbal, Honkbal en American Football en in de Premier League kunnen de clubs al niet meer zonder. Manchester City zou de beschikking hebben over drie van deze Treadmills.
Categorie:
Tag(s):