dinsdag, 10. april 2012 - 9:49 Update: 03-10-2018 22:12

Metaaldief snijdt stuk oor politiehond af in gevecht

´s Heerenhoek.

Een politiehond is maandagavond laat tijdens een politieactie gewond geraakt toen het dier in gevecht raakte met een metaaldief. Rond 23.15 uur werd de politie door beveiligers ter assistentie gevraagd bij een metaal recyclingbedrijf aan de Heinkenszandseweg in ´s Heerenhoek. Het bedrijf kampt de laatste tijd met veel diefstal van lood en koper.

Agenten kwamen ter plaatse bij het bedrijf en zijn direct op zoek gegaan naar de verdachte. Ook een politiehond en zijn geleider kwamen ter plaatse om de dief op te sporen.De politiehond is een nabijgelegen boomgaard ingelopen en trof daar een geurspoor aan. Hij is verder gelopen door de boomgaard en stak hierna een akker over. Uiteindelijk vond de hond de verdachte. Hij had zich verstopt in een sloot.

Tussen de verdachte en de hond ontstond een gevecht, omdat de man niet wilde meewerken aan zijn aanhouding. Zowel de man als de hond raakten hierbij gewond. De man liep verwondingen op aan zijn armen en benen. De hond raakte gewond aan zijn oor, omdat de verdachte (vermoedelijk) met een scherp voorwerp een stukje oor van de hond afsneed.

De verdachte, een 32-jarige man uit de gemeente Borsele, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij behandeld aan zijn verwondingen door een arts. De politiehond is naar de dierenarts gebracht. Ook zijn verwonding is behandeld.De hondengeleider gaat aangifte doen tegen de aangehouden verdachte, omdat deze zijn hond verwond heeft. De verdachte zit nog vast en wordt vandaag verder gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: