dinsdag, 13. november 2012 - 8:20 Update: 08-07-2014 0:31

Microsoft baas Steven Sinofsky opgestapt

Amsterdam

Steven Sinofsky, de baas van de Windows-divisie binnen Microsoft, is opgestapt. Volgens een persbericht van Microsoft is dat in goed overleg gebeurd.

Sinofsky heeft zijn gehele loopbaan bij Microsoft doorgebracht; hij begon er in juli 1989 als softwareontwerper. Toen er in 1994 een MS Office Product Unit ontstond werd Sinofsky daar aangesteld als hoofd van het programmamanagement, en was daar verantwoordelijk voor de integratietechnologieën die de verschillende componenten van Office (Word, Excel, Powerpoint etc.) in elkaar schoven.

Hij begeleidde de ontwikkeling van de meeste Office-versies sinds Office 95. Hij is de hoofdschuldige aan de proliferatie van de zogenaamde "Ribbon interface". Daarnaast werkte hij ook mee aan de ontwikkeling van Windows XP. Sedert september 2008 is hij president van de Windows-divisie, en had daar na het uitbrengen van IE8 de taak een opvolger van het niet overal even populaire Windows Vista uit te brengen; dit werd Windows 7.

Sinofsky was erg geassocieerd met de ontwikkeling van het OS Windows 8. Toen dat net was uitgebracht verliet hij Microsoft. Zijn vertrek komt nog geen maand na de lancering van Windows 8.
Categorie:
Tag(s):