maandag, 16. januari 2012 - 21:50

Nationale Recherche pakt hoofdverdachten drugsbende op

Breda

De Nationale Recherche heeft maandag in Breda vier verdachten aangehouden in een al langer lopend, grootschalig onderzoek naar de productie van synthetische drugs, hennepteelt en het witwassen van crimineel geld.

He gaat om vier mannen van 52, 31, 65 en 47 jaar, die worden gezien als hoofdverdachten in het onderzoek. In oktober vorig jaar werden bij een groot aantal doorzoekingen in Zuid-Nederland 130 kilo cocaïne, ruim 6,5 miljoen euro aan contant geld en acht vuurwapens in beslag genomen. Daarbij werden twee verdachten aangehouden.

Het onderzoek begon in de zomer van 2009 en richtte zich in het begin op de productie van en de handel in verdovende middelen en grondstoffen voor synthetische drugs. Het ging vermoedelijk om de productie van amfetamine.

Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de verdachten zich ook bezig zouden houden met de productie van en handel in hennep. Het onderzoek bracht een aantal hennepkwekerijen aan het licht, waaronder een kwekerij in een loods in Tilburg, waar de planten groeiden dankzij duizenden euro's aan gestolen stroom.

De 130 kilo cocaïne - met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro - lag verborgen in een loods achter een woning in Rucphen. De vuurwapens, waaronder een Kalashnikov AK-47 aanvalsgeweer, werden bij verschillende verdachten in beslag genomen.
Provincie:
Tag(s):