maandag, 11. juni 2012 - 17:12

Nieuw speelbos bij Lelystad geopend

Lelystad

Het Belevenissenbos in Lelystad is open. 'Afgelopen zaterdag hebben de betrokken partijen en tientallen kinderen een ballon opgelaten, waarmee het terrein in het Zuigerplasbos officieel is geopend', meldt Staatsbosbeheer maandag.

Het mindere weer kon de pret niet drukken. Het bos is een initiatief van Staatsbosbeheer en Stichting Scouting Lelystad. Het is met 25 hectare het grootste speelbos van het land.

Waterloop en hindernissen
Het speelbos bestaat uit bos, water en weide. Het biedt kinderen van 6-16 jaar allerlei mogelijkheden om te spelen in de vrije natuur. Er is een twee kilometer lange waterloop met eilandjes, fietscrossbaan, zandbulten, stormbanen en een parcours dwars door het bos met wel vijftig hindernissen. Kinderen leren er ook van alles over de natuur, het waterbeheer en de Flevolandse geschiedenis.

Aanleg en financiering
Staatsbosbeheer en Stichting Scouting Lelystad zijn initiatiefnemers van het Belevenissenbos. Het speelbos past in de verbetering van de recreatieve kwaliteit van het Zuigerplasbos. Die is een aantal jaren geleden door Staatsbosbeheer ingezet. Ook de gemeente Lelystad, provincie Flevoland, Waterschap Zuiderzeeland, Jantje Beton en de Europese Unie (LEADER) droegen financieel bij om het project te financieren.
Provincie:
Tag(s):